ΟΧΙ και μεσίστια η Σημαία!

Standard

«Ο Ετινγκερ συμπληρώνει, τέλος, ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτίρια της ΕΕ».(Από το ΒΗΜΑ)

Φαίνεται τελικά ότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Σίγουρα αντιμετωπίζουμε πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Η χώρα βρίσκεται για άλλη μια φορά στη γωνία ως παρίας και αποπαίδι να δέχεται χτυπήματα πάνω και κυρίως κάτω απο τη ζώνη. Οι Σκοπιανοί έχοντας αφιονίσει μας αποκαλούν στην Αυστραλία τέρατα της φύσης φόρεσαν και αυτές τις ψευτοπερικεφαλαίες στον αγώνα basket με την Ελλάδα που ω του θαύματος μας νίκησαν. 20 χρόνια μετά  αναλογιζόμαστε λόγια και λόγους…

Η ανταλλαγή των ομολόγων δεν προχωράει όπως πρέπει, η έκτη δόση αποδεσμεύεται και όχι, όλοι μας πιέζουν εντός και εκτός, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε πάλι για ΟΛΑ τα δεινά της χώρας και κανείς άλλος (sic), et cetera. πάντως να εξηγήσει κάποιος/κάποιοι στον κ. κομισάριο ότι οι Έλληνες δεν κυματίζουν μεσίστιοι για τέτοια θέματα. Ούτε υποστέλλουν τη σημαία. Όσο για τους «ζεστοθεσούληδες» υπαλλήλους που όλοι κατηγορούν άκριτα και εκτός δημοσίου αλλά και εντός δημοσίου να τους πω δύο πράγματα μόνο. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω και υπάρχουν και «ζεστοθεσούληδες» που χτυπάνε δεκάωρα και δωδεκάωρα χωρίς να παραπανιούνται χωρίς να έχουν τα παχυλά bonus των τραπεζών που προκάλεσαν πραγματικά το πρόβλημα αλλού και εδώ. Το ακούσαμε ΚΑΙ αυτό λοιπόν!

«-Έφεδρος (εργασιακός) Ζεστοθεσούλης Αθανάσιος! 

-Παρών 

-Απολύεσαι! 

-Έφεδρος (εργασιακός) Ζεστοθεσούλης Ανάργυρος 

-…

-Έφεδρος (εργασιακός) Ζεστοθεσούλης Ανάργυρος…Απών.  Απολύεται και αυτός να ειδοποιηθεί πάραυτα.»

Αφού μας τέλειωσαν οι έφεδροι ανθυπολοχαγοί της Αλβανίας αρχίσαμε με του έφεδρους υπαλλήλους. Και να επαίρονται κραυγαλέοι φοροφυγάδες (θου κύριε) ότι αυτοί οι υπάλληλοι πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ από το Δημόσιο μιας και τρώνε τα λεφτά του ιδιωτικού τομέα. ΚΑΙ μιλάνε αυτοί που δεν κόβουν απόδειξη για αστείο και δεν πληρώνουν δασμούς και λοιπά και λοιπά.

Όταν βέβαια οι τόκοι τρέχουν εκθετικά το πρόβλημα δεν είναι οι άνθρωποι. Εργαζόμενοι και μη δουλευταράδες και τεμπέληδες. Έχουμε κάνει πάρα πολλά σαν χώρα  και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει γνωστό. Η κρατική μηχανή αλλά και η ιδιωτική μηχανή δεν λειτουργούν σωστά. Το μηχανιστικό μοντέλο δεν τραβάει πλέον. Χρειαζόμαστε τη θεώρηση των οικοσυστημάτων.

ΔΕΝ χρειάζεται χρόνος να καταλάβουν όλοι,  κατήγοροι και κατηγορούμενοι ότι πρέπει να αφήσουν τα λόγια και να δουλέψουν και να πληρώσουν τα δέοντα. Ο ένας βλέπει τον άλλο και λέει: γιατί εγώ; απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον…Στο τέλος το ποτήρι το πίνει αυτός που δεν δεν έχει σε ποιόν άλλο να το δώσει. (μετακύλιση να το πω, στρέβλωση να το ξαναπώ, αδικία να το επαναλάβω;). Μπουχτήσαμε στα λόγια, βαγκεστήσαμε με τις υποσχέσεις.

Χρειαζόμαστε ορθή επίλυση των ορθών  προβλημάτων. Και σίγουρα δεν έχουμε αποτυπώσει το σωστό ερώτημα!

Qui bono? Quid est veritas? 

Bingeol – Ξενιτιά!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s