Η Ιεράπετρα τιμάται για την συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Standard

Ο Πρόεδρος του αρμοδίου Οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης(Congress of Local and Regional Authorities) κος Keith Whithmore απονέμει στο Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη το πιστοποιητικό βράβευσης του Δήμου μας, με το οποίο η Ιεράπετρα συγκαταλέγεται μεταξύ των πόλεων 12 αστέρων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας( 11-17 Οκτωβρίου 2010), στην οποία συμμετέσχε και βραβεύτηκε ο Δήμος μας.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Σ. Αναστασάκης απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Αξιότιμοι κύριοι,

Εκ μέρους του Δήμου της Ιεράπετρας, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχαριστίες μας, γιατί αξιολογήσατε θετικά την πρότασή μας, για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» και μας κατατάξατε μεταξύ των Δήμων που διακρίθηκαν πανευρωπαϊκά.

Σας μεταφέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς από την νότια εσχατιά της Κρήτης, της Ελλάδας, της Ευρώπης, από την γη της Ιεράπετρας, όπου από τα χρόνια του μυθικού Μίνωα ο άνθρωπος ζει, εργάζεται, δημιουργεί, παράγει πολιτισμό, συμπεριφέρεται ως πολιτικό ον. Όπως αδιάψευστα μαρτυρείται από το πλήθος των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ως Δήμος, ως μονάδα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο να λειτουργεί, να βιώνεται από τους συνδημότες μας, να προσδιορίζει την καθημερινή πρακτική μας.

Το πρότυπο της αρχαίας Αθήνας, όπου η Δημοκρατία διδάχθηκε, εφαρμόσθηκε στην πράξη, εμπεδώθηκε, μεγαλούργησε, αποτελεί κανόνα συμπεριφοράς συνολικά για την Αυτοδιοίκηση, στο χώρο της οποίας αναβιώνει σήμερα με τον καλύτερο τρόπο η άμεση Δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας.

Έχοντας , λοιπόν, υπόψη την καθημερινή δημοκρατική πρακτική, ήταν εύκολο για μας, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, να εφαρμόσουμε συμμετοχικές διαδικασίες,να οργανώσουμε συναντήσεις και εκδηλώσεις, που έφεραν πιο κοντά τους συνδημότες μας, να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη την ωφελιμότητα της συνεργασίας και της συντροφικότητας.

Σας ευχαριστούμε , λοιπόν, για την ευκαιρία ,την οποία μας δώσατε, για μιάν ακόμη φορά, να συνομιλήσουμε, να συνεργαστούμε, να συμπράξουμε , να συνεορτάσουμε, να νοιώσουμε όλοι μαζί συμμέτοχοι στην μεγαλειώδη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων, για θέματα που μας αφορούν όλους.

Κυρίες και κύριοι,

Έχουμε επίγνωση ότι το όνομα της πατρίδας μας σήμερα αναφέρεται συχνά στην Ευρώπη , συνοδευόμενο από αυστηρές ή και απαξιωτικές κρίσεις.

Δεν μεμψιμοιρούμε γι αυτό. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ως λαός, ως χώρα, είμαστε αποφασισμένοι, αξιοποιώντας την πλούσια προγονική παρακαταθήκη , στους τομείς του Πολιτισμού, της Επιστήμης , της Δημοκρατίας , και τις αρετές του σύγχρονου Έλληνα, και την Ευρωπαϊκή εταιρική αλληλεγγύη, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, να διαψεύσουμε την αρνητική κριτική και να δικαιώσουμε όσους πιστεύουν ειλικρινά στη διαχρονική συμβολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι».Και γι αυτό μας τιμούν , όπως πράττετε και εσείς σήμερα.

Σας ευχαριστώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s