Νόμο για τη λειτουργία των εμπορικών κατάστημάτων όλο το 24ωρο ενέκρινε η Μαδρίτη

Standard

Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ!!

Το κοινοβούλιο της περιφέρειας της Μαδρίτης ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, παρά την έντονη αντίδραση των συνδικάτων και των μικροεμπόρων, αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος περί «εκσυγχρονισμού του εμπορίου» εγκρίθηκε την Πέμπτη από την περιφερειακή συνέλευση. Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί προσεχώς σε ισχύ, επιτρέπει σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιφέρειας να παραμένουν ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα εκτός της Κυριακής.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων κατήγγειλαν το νόμο υπογραμμίζοντας ότι καθιστά ασυμβίβαστες την οικογενειακή ζωή και την εργασία. Οι μικροέμποροι διαβεβαιώνουν από την πλευρά τους πως θα επιφέρει απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά της, η Ισπανική Ένωση Εμπορικών Κέντρων δήλωσε ότι «εγκρίνει την απελευθέρωση αυτή» και εκτιμά ότι θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές.

Το Νοέμβριο 2007 η Μαδρίτη είχε επιτρέψει να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή ως και 22 φορές το χρόνο, αντί για οκτώ φορές ετησίως κατά μέσο όρο που επιτρέπεται αλλού στην Ισπανία.

Τα ωράρια λειτουργίας των ισπανικών καταστημάτων υπόκεινται στη νομοθεσία κάθε περιφέρειας, εντός των ορίων ενός πλαισίου που καθορίζεται από το ισπανικό κράτος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

One response »

 1. Η Μαδρίτη αποφάσισε (πιο σωστά τα εμπορικά κέντρα αποφάσισαν. Ο θάνατος του εμποράκου και των εργαζομένων προ των πυλών).

  Το θέμα δεν είναι να είμαστε 24 ώρες ανοικτά. Για ποιους θα είμαστε ανοικτά 24 ώρες;

  Για τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά που θα τρώνε τα πτώματά μας (βιολογικά ή μεταφορικά).

  Για το κεφάλαιο που θα συγκεντρώνεται και θα καταλήγει στις παγκόσμιες μητροπόλεις του χρήματος.

  Για τους ακόρεστους επενδυτές που θα επενδύουν στις μετοχές των εταιρειών αυτών και στην επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση θα τα χάσουν όλα.

  Αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την παράλληλη οικονομία που θα απέτρεπε τη διαρροή κεφαλαίων εκτός της περιοχής μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

  Σήμερα στη Μαδρίτη αύριο στην Αθήνα μεθαύριο στην πόλη μας.

  όΧι δεν είναι εσχατολογικό κρεσσέντο και το τέλος των ημερών. Ειναι η πρόβλεψη και η ανάγκη δράσης απο κάτω προς τα πάνω.

  Άτολμοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί, βαρεμένοι γραφειοκράτες, ακόρεστοι επιχειρηματίες και αδιάφοροι πολίτες έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!

  Ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει. Μέχρι και ο πρώην Αττικής Παντελεήμων περνάει την πόρτα της φυλακής για υπεξαίρεση.

  Αν πάλι τα ανέχεστε όλα αυτά αγόγγυστα γιατί αδυνατείτε ρωτήστε να μάθετε πως ολόκληρες κοινωνίες στον πλανήτη σε μικρές και μεγάλες χώρες αντιμετωπίζουν με επιτυχία την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s