Μαρίνα στην Ιεράπετρα; Γιατί όχι;

Standard

Αντί της χωροθέτησης ενός εμπορικού-επιβατικού λιμανιού στην περιοχή της Ιεράπετρας (όπως επαίρονταν αρκετοί «αναπτυξιακοί») και καθώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοια περίπτωση (ευτυχώς) γιατί να μην δούμε σοβαρά την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής (μαρίνα) στην Ιεράπετρα; (Είναι μια άποψη που συζητιέται από αρκετούς επαγγελματίες και πολίτες μιας και τα οφέλη της θα είναι θετικά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ασύγκριτα μικρότερες.(Με μια τεκμηριωμένη περιβαλλοντική μελέτη, μελέτη σκοπιμότητας και οικονομοτεχνική μελέτη που θα προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και με σεβασμό προς το περιβάλλον της περιοχής μας).

Το έργο αυτό θα έδινε πραγματική πνοή στην πόλη και στις επιχειρήσεις της μιας και μια σειρά από υπάρχουσες επιχειρήσεις καθώς και νέες θα παρείχαν υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που ταξιδεύουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Η δημιουργία τουριστικού λιμένα είναι επιδοτούμενο έργο βάσει του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 (άρθρο 3 παρ 1 περίπτωση (χ), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Νόμου 2160/1993 ΦΕΚ 118Α).

Ήδη χωροθετούνται μαρίνες σε διάφορες περιοχές της Κρήτης (βόρεια πλευρά) ακόμη και σε ξενοδοχεία.

Η Ιεράπετρα βρίσκεται στη ρότα των σκαφών από Κύπρο, Αιγαίο και Μ. Ανατολή προς τη Δυτική Μεσόγειο. Έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα και θα το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο;

Ήδη έχουν χαθεί πολύτιμα χρόνια.

Ας μη γίνουμε για άλλη μια φορά οι άνθρωποι που έβλεπαν τον πλούτο να περνάει μερικές δεκάδες μίλια μπροστά από τα μάτια τους.

Είμαστε μια από τις λίγες παραθαλάσσιες πόλεις που έχουν στραμμένη την πλάτη στη θάλασσα, κοιτάζοντας τα βουνά που διαρκώς τα εκχερσώνουμε για να δημιουργηθούν θερμοκήπια. Η Ιεράπετρα, ως πάλαι ποτέ ναυτική πόλη οφείλει, τώρα στον 21ο αιώνα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μέσω της θάλασσας που την περιβάλλει, για τους πολίτες της, σημερινούς και αυριανούς.

Τους το χρωστάει, τους το χρωστάμε!

Με Συλλογική Δράση, Προσωπική Υπευθυνότητα και Κοινωνική Εμπιστοσύνη ας χαράξουμε τους δρόμους του αύριο!

Οι απόψεις σας και τα σχόλια ευπρόσδεκτα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s