Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ιεράπετρας

Standard

Ο θεσμός του Ανοικτού Πανεπιστήμιου είναι πολλαπλά χρήσιμος για μα τοπική κοινωνία. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν ανεξάρτητα μαθήματα ή κύκλους μαθημάτων με σκοπό να αποκτήσουν, ανανεώσουν βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε διάφορα θεματικά πεδία. Η διοίκηση και οι θεσμοί έχουν συνέχεια και δεν καταργούνται με την αλλαγή φρουράς στα πολιτικά σώματα (ΟΤΑ, Κυβέρνηση κλπ). -Αναφέρομαι σε αυτό γιατί οι θεσμοί αυτοί πρέπει να στηρίζονται από όλους και ιδιαίτερα από τους αιρετούς είτε βρίσκονται στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση!-.

Σκοπός είναι να γινόμαστε καλύτεροι(!) στα πλαίσια της δημοκρατικής εκπροσώπησης χωρίς να χάνουμε τον ανθρωπισμό μας. Στα πλαίσια της δημιουργίας και ενδυνάμωσης μιας αειφορικής κοινωνίας, ο θεσμός του Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελεί μια δυνατή παρακαταθήκη για το μέλλον μας.

Αν και δεν παρακολουθώ (προς το παρόν) τις διαλέξεις που δίνονται στηρίζω το θεσμό και προτείνω να δημιουργηθεί ένα πιο «συμπαγές» σε δομή και δράση Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ιεράπετρας με επιστημονικό υπεύθυνο/η, πρόγραμμα σπουδών και δυνατότητα απονομής βεβαίωσης παρακολούθησης. Πολλοί συμπολίτες μας νιώθουν την ανάγκη να «ξανακαθήσουν στα θρανία» και να αποκτήσουν γνώσεις με τυπικό και ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Είναι ευκαιρία μιας και στο Δ’ ΚΠΣ αρκετά χρήματα θα διατεθούν στον χώρο της δια βίου εκπαίδευσης.

Δείτε σχετικά: Δήμος Χανίων, Δήμος Παπάγου, Δήμος Άργους Ορεστικού, Δήμος Αιγίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s